Top

Inbouwen van LED spotjes

Regelmatig wordt Fred, uw adviseur in LED, gebeld met vragen over het inbouwen van de LED spotjes. Nu staan we de mensen graag te woord, maar voor iedereen die niet al te snel in de telefoon klimt vindt u hieronder enkele tips over het inbouwen van onze spotjes.


Inbouwdiepte van onze inbouwspots


Er blijken veel misverstanden te zijn over de inbouwdiepte van LED spotjes. Traditionele verlichting zoals halogeenspots verliezen veel energie door warmte. iedereen die wel eens een lamp heeft vervangen weet hoe heet een brandende lamp kan zijn. LED is veel efficiënter en blijft bijna koud.

Wanneer u een Halogeenspot inbouwt moet u rekening houden met de warmte en dus rekening houden met extra inbouwruimte rond je armatuur om eventuele schade te voorkomen. Bij LED verlichting heb je al genoeg inbouwruimte wanneer u de maat van de armatuur aanhoudt, dit om de simpele reden dat u geen rekening hoeft te houden met de warmte.

Berekenen welke inbouwspots passen in uw situatie.


Stel u heeft een LED lamp met een inbouwmaat van 45MM zoals onze 9W LED spot  Dan heeft u maar een ruimte van 36MM nodig achter je gipsplaat, immers de 9MM dikte van de gipsplaat kunt u meerekenen bij de inbouwdiepte.. Uiteraard kunnen uw gipsplaten dikker of dunner zijn, maar het principe blijft hetzelfde.

Veel van onze spots zijn kantelbaar, kiest u ervoor om de spots niet te kantelen dan passen onze spots met een inbouwdiepte van 45MM ook in een inbouwdiepte van 35MM, dit omdat het kantelen extra ruimte vraagt.

Heeft u weinig marge bij het plaatsen van de spots, dan dient u tijdens het monteren rekening te houden met de driver van een LED inbouwspots. Probeer deze naast de lamp en klemmetjes te leggen zodat deze niet beschadigt.