inbouwen led spotsRegelmatig worden we gebeld met vragen over het inbouwen van de LED spotjes. Nu staan we de mensen graag te woord, maar voor iedereen die niet al te snel in de telefoon klimt vindt u hieronder enkele tips over het inbouwen van onze spotjes.Inbouwdiepte van onze inbouwspots


Er blijken veel misverstanden te zijn over de inbouwdiepte van LED spotjes. Traditionele verlichting zoals halogeenspots verliezen veel energie door warmte. iedereen die wel eens een lamp heeft vervangen weet hoe heet een brandende lamp kan zijn. LED is veel efficiënter en blijft bijna koud.

Wanneer u een Halogeenspot inbouwt moet u rekening houden met de warmte en dus rekening houden met extra inbouwruimte rond je armatuur om eventuele schade te voorkomen. Bij LED verlichting heb je al genoeg inbouwruimte wanneer u de maat van de armatuur aanhoudt, dit om de simpele reden dat u geen rekening hoeft te houden met de warmte. Enige uitzondering is wanneer er isolatiemateriaal in het plafond zit, dan dient er minimaal 30mm vrije ruimte te zijn.Berekenen welke inbouwspots passen in uw situatie.


Stel u heeft een LED lamp met een inbouwmaat van 70MM zoals vele GU10 LEd inbouwspots hebben. Dan heeft u maar een ruimte van 61MM nodig achter je gipsplaat, immers de 9MM dikte van de gipsplaat kunt u meerekenen bij de inbouwdiepte.. Uiteraard kunnen uw gipsplaten dikker of dunner zijn, maar het principe blijft hetzelfde. Indien er sprake is van isoaltie materiaal dan heeft u dus 91MM vrije ruimte nodig.