LED verlichting: een introductie

Zijn uw gloeilampen opgebrand? Dan is dit het juiste moment om de afweging te maken uw bestaande gloeilampen te vervangen voor LED lampen.

introductie led verlichting

Het kan u bijna niet ontgaan zijn dat LED verlichting en ware revolutie heeft ontketend in de verlichting markt, en dit met name door 2 bijzondere eigenschappen, namelijk:

  • - LED heeft een extreme levensduur (tot wel 20 jaar per LED lamp)
  • - LED verlichting is enorm kosten effectief

Toch vraagt het vervangen van uw huidige verlichting naar LED verlichting en behoorlijke investering, want LED lampen kunnen tot 5 keer zo duur zijn als traditionele verlichting, maar op de langer termijn is dit het zeker waard. Hier komen we later in dit artikel op terug!

Ondanks de wat hogere kosten is dit het moment om over te schakelen naar LED verlichting!

De LED-lamp heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld en is eindelijk zover dat het zich een waardige vervanger mag noemen van de traditionele gloeilamp.

Probleem is echter dat er tegenwoordig een enorme variatie aan LED lampen op de markt is en dat maakt het kiezen van de juiste lamp erg moeilijk. PretMetLed.nl heeft in haar assortiment dan ook alleen de meest gangbare LED lampen opgenomen.

Zoals beloofd zouden we terug komen op waarom nu investeren in LED verlichting de moeite waard is. Wij willen eerlijk naar u zijn, wanneer u nu overstapt op LED zult u niet direct stapels euro’s gaan besparen, u moet overstappen op LED meer zien als een investering.



Het grote voordeel van LED verlichting


Door de extreem lange levensduur zult u eigenlijk nooit de LED lamp hoeven te vervangen, dit in tegenstelling tot uw huidige lampen.

Een gemiddelde gloeilamp gaat 700 uur mee, een halogeen of spaarlamp al wat langer, namelijk 2.000 tot 4.000 uur (afhankelijk van het merk en type) maar een LED lamp gaat tot maximaal 50.000 branduren mee,d e meeste consumenten ledlampen tussen de 15 en 20.00 uur..

U zult dus in tegenstelling tot andere lampen, zelden een lamp hoeven te vervangen. Ander bijkomend voordeel is dat LED verlichting maar 20% van de energie verbruikt ten opzichte van een traditionele gloeilamp, zoals u kunt zien in bovenstaande afbeelding.

Search engine powered by ElasticSuite