Kosten van LED verlichting

Wanneer u over wilt gaan op LED verlichting dan zullen er een aantal dingen opvallen. Zo zal de prijs van LED verlichting op het eerste gezicht iets duurder lijken dan van de traditionele halogeen lampen. Hier zijn een aantal redenen voor, maar laat u zich vooral niet afschrikken door een iets hogere prijs.


Hoe komt deze prijs tot stand?

kosten led verlichting
LED verlichting is relatief ‘nieuw’ waardoor het productie proces om een hoogstaand kwalitatief product te maken nog veel tijd en geld kost. Als we de prijzen van LED verlichting nu vergelijken met de prijzen van een paar jaar geleden dan kunnen we constateren dat deze al flink zijn gedaald.

LED verlichting bestaat uit (meerdere) led chips, dit elektronische gedeelte bevat saffier en gallium die de LED chips geleiden. Daarnaast is er bij geïntegreerde LED verlichting ook sprake van andere materialen zoals aluminium of chroom voor de behuizing van de LED chips. En uiteraard zijn er ook nog andere kosten die er voor zorgen dat de prijs tot stand komt. Ook worden LED lampen altijd uitvoerig getest te worden alvorens deze verkocht worden.



Waarom is LED dan toch voordeliger?


We hebben het al eerder gehad over de vele voordelen van LED verlichting ten opzichte van halogeen lampen. LED inbouwspots gaan namelijk veel langer mee dan halogeen spotjes. Hierdoor lijkt de prijs misschien in eerste instantie iets minder aantrekkelijk, maar u bent dan wel klaar voor de komende 10+ jaar. Dat maakt het meteen al een stuk leuker, niet?

Behalve dat u bespaart op de kosten van eventuele vervangende lampen, verbruikt LED verlichting ook veel minder stroom. Deze groene vorm van verlichting is daarom op de lange termijn ook veel voordeliger voor uw portemonnee. Over het algemeen zijn LED inbouwspots dus veel goedkoper en praktischer in gebruik.

Search engine powered by ElasticSuite