Verschil tussen GU10 en geïntegreerde LED verlichting

LED verlichting komt in allerlei soorten en maten. Er zijn losse LED lampen, die uw gewone verlichting kunnen vervangen, maar er zijn ook geïntegreerde LED inbouwspots. Wat betreft de inbouwspots zijn er twee mogelijkheden. U kunt kiezen voor geïntegreerde LED of voor vervangbare GU10 spots. Elke optie heeft eigen voor- en nadelen. Voordat u een weloverwogen afweging maakt kunt u hieronder de pro’s en contra’s lezen en een slimme keuze maken.



GU10 LED inbouwspots


gu10 led inbouwspot voorbeeld Natuurlijk is het grootste voordeel van de GU10 LED inbouwspots dat u de losse lampen kunt vervangen. Dankzij de losse armaturen en lampen kunt u de spots ook goed afstemmen op uw persoonlijke voorkeuren. Zo kunt u bijvoorbeeld een zilverkleurig armatuur heel makkelijk combineren met een extra warm witte dimbare LED lamp. Of als u liever een witte spot heeft met dezelfde soort lamp dan is dat allemaal mogelijk. Bij geïntegreerde LED kunt u de lamp niet verwisselen met een ander armatuur. Alles gaat een keer stuk, daar draaien we niet om heen, het aller grootste voordeel van GU10 led lampen is dat je ze altijd kunt vervangen, zondat dat je alles moet vervangen.



Geïntegreerde LED


voorbeeld geintegreerde led spot Het grootste voordeel van geïntegreerde LED inbouwspots is dat inbouwdiepte extreem laag laag is. Het grootste nadeel is daar in tegen dan weer wel dat áls het spotje het na verloop van tijd wel begeeft, dat de gehele spot vervangen dient te worden. Dus de lamp én het armatuur.

Toch valt er voor geïntegreerde LED veel te zeggen omdat de spots in principe ‘ (bijna) nooit’ vervangen hoeven te worden. Het onderdeel waarbij in 90% van de gevallen wel een defect blijkt te zitten is de driver van de spot.  De driver van een spot is overigens heel makkelijk te vervangen dankzij het klik-systeem. Mocht er dus een defect aan de driver optreden dan is dit heel makkelijk te verhelpen. Mocht een armatuur defect raken na een X aantal jaar, dan is het lastig exact dezelfde spot weer te kopen, dus wellicht is het verstandig bij aanschaf één of meerdere reserve exemplaren aan te schaffen.



De prijs van een geïntegreerde LED spot ligt ongeveer gelijk met de prijs van de vervangbare spotjes. Bovendien heeft u standaard twee jaar garantie op zowel de geïntegreerde led als op de losse GU10 lampen. Maar indien u de inbouwruimte heeft, dan is de keuze voor een GU10 spot de meest voor de hand liggende.


Alle voordelen van de type LED lampen op een rijtje:



Geïntegreerde LED
Vervangbare GU10 Lampen
- Lange levensduur  - Lange levensduur 
- Duurzaam  - Duurzaam
- Lage inbouwdiepte (36-42 mm)  - Losse lampen zijn vervangbaar 
- 2 jaar garantie  - 2 jaar garantie 
- Goede prijs – kwaliteit verhouding  - Goede prijs – kwaliteit verhouding
Search engine powered by ElasticSuite