Top

Handleidingen

Welkom op de pagina met alle handleidingen voor het installeren, monteren en aansluiten van LED verlichting!

Heeft u vragen over het installeren of monteren van LED inbouwspots of wellicht over het plaatsen van een afdekraam van een dimmer, dan bent u hier op het juiste adres. In drie verschillende categorieën vind u namelijk allerlei soorten handleidingen die u hierbij kunnen helpen.

Bijna alle handleidingen zijn bovendoen ook te downloaden als pdf. Daarnaast zijn ook veel van onze handleidingen voorzien van een handige instructievideo die het installeren of monteren van onze producten moet vergemakkelen.

Heeft u toch nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.
 • Handleiding geïntegreerde LED inbouwspots


  In deze handleiding ziet u precies stap voor stap hoe u de door u aangeschafte LED inbouwspots kunt aansluiten.

  Bovendien kunt u de handleiding ook downloaden als PDF en de bijpassende YouTube instructievideo bekijken.
 • Handleiding voor veren LED panelen


  Bij de LED panelen worden los kleine veertjes meegeleverd. Deze dient u zelf aan het LED paneel te bevestigen. Soms kan dit nog best wel lastig zijn.

  Daarom kunt u hier een makkelijke en overzichtelijke handleiding vinden. Daarnaast kunt u ook de instructievideo bekijken.
 • Aansluitschema LED buizen


  De LED buis is de duurzame vervanger van de welbekende TL-buis. Om de LED buis te kunnen aansluiten zijn heeft u een LED buis armatuur nodig of u kunt uw huidige TL buis armatuur ombouwen zodat ook de LED buis erin gemonteerd kan worden. Hoe u dat precies doet leest u hier!
 • Instellen bouwlamp met sensor


  U kunt uw bouwlamp met sensor op verschillende manieren afstellen. Er zijn een aantal factoren die daar mee te maken hebben. U kunt zelf deze factoren (de timer, lux en sensor) instellen naar uw eigen wensen.

  Hoe u dat precies doet en andere zaken die belangrijk zijn voor de installatie van een bouwlamp met sensor leest u hier.
 • IP44 armatuur installeren


  Een IP44 inbouwspot bestaat uit drie onderdelen: de GU10 lamp, het armatuur en het losse GU10 voetje. Om deze losse onderdelen in elkaar te zetten heeft kunt u deze simpele handleiding goed volgen.

  Bovendien kunt u ook naar de handige instructie video bekijken die de installatie nog makkelijker maakt. Lees dus snel verder.
 • Afstellen LED dimmer


  Als u de gekochte dimmer heeft aangesloten is het belangrijk om deze ook af te stellen. Dit doet u omdat het aantal aangesloten lampen invloed heeft op hoe ver de dimmer kan terug dimmen.

  Hoe u dat precies doet? Dat vindt u terug in deze handige handleiding.
 • De zekering van een dimmer vervangen


  Als u een dimmer heeft gekocht en deze lijkt niet meer helemaal naar behoren te werken, dan is er nog niks aan de hand. Elke LED dimmer komt met een reserve zekering, deze zit in de dimmer en is makkelijk te vervangen.

  Hoe u het beste de zekering kunt vervangen? Dat wordt allemaal uitgelegd in deze handige instructievideo.
 • Een PEHA inzetplaat gebruiken


  Als u gekozen heeft voor een PEHA inzetplaat om uw LED dimmer mee af te monteren dan is er een kleine aanpassing noodzakelijk.

  Geen paniek! We hebben een duidelijke instructievideo voor u gemaakt waarmee u de PEHA inzetplaat in een handomdraai kunt aanpassen.

  Klik snel op deze blog om de video te bekijken.
 • Een Busch Jaeger inzetplaat gebruiken


  Als u gebruik wilt maken van een Busch Jaeger dimmer inzetplaat dan dient hier een kleine aanpassing te gebeuren. Dit is noodzakelijk om de inzetplaat mooi te laten aansluiten op onze LED dimmers.

  Hoe u dat kunt doen laten we zien in een handige instructievideo. Hierin wordt stapsgewijs uitgelegd wat u moet doen.
 • Een Jung inzetplaat gebruiken


  Ook als u een Jung dimmer inzetplaat wilt gebruiken is een kleine aanpassing noodzakelijk. Hiermee past de Jung inzetplaat veel beter op onze LED dimmers.

  Als u de instructievideo bekijkt wordt het aanpassen een eitje. Klik dus snel op deze blog en geniet van uw dimmer.