Top

IP44 armatuur installeren

Het installeren van de GU10 lamp in het daarvoor bestemde armatuur kan nog best een klusje zijn. Daarom helpen we u graag op weg met deze handige instructies. U kunt deze handleiding ook downloaden en uitprinten of de instructievideo bekijken voor extra uitleg.

Mocht u naderhand toch nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Of probeer het chatvenster rechts onderin uw scherm.

De installatie

Stap 1:
Leg alle drie de onderdelen neer. U heeft nodig: de GU10 LED spot, het IP44 armatuur en het GU10 voetje.

Stap 2:
Verwijder de kunststof ring van het armatuur. Het armatuur bestaat uit twee onderdelen, deze kunt u (voorzichtig) uit elkaar trekken. Er is hier niet heel veel kracht voor nodig.
Stap 3:
Plaats de GU10 lamp. De GU10 lamp past tussen de klemmetjes van het metalen deel van het armatuur. Afhankelijk van het type GU10 dat u heeft gekozen gaat dit makkelijker of moeilijker.

Stap 4:
Plaats de kunststof ring terug. De kunststof ring kan nu terug geplaatst worden. Zorg ervoor dat de veren van het metalen deel binnen de kunststof ring vallen. U kunt de kunststof ring dan gemakkelijk terug drukken over de veren heen. De klemveren van het armatuur vallen buiten het metalen deel.

Stap 5:
Plaats de GU10 voet. De GU10 voet kunt u nu plaatsen op de GU10 spot. Plaats de pootjes in de daarvoor bestemde gaatjes in het voetje en draai deze vervolgens een kwartslag.


Aansluiten:
U kunt de draden nu aansluiten. Het maakt niet uit welke draad u van het voetje aansluit op de geschakelde fase draad (dit is de zwarte draad) of de nuldraad (dit is de blauwe draad).