Beoordeeld met 9.3 / 10 - gebaseerd op 5263 reviews

Blog

 1. Spotjes voor in de keuken, tips!

  Waar plaats je spotjes in de keuken?


  U krijgt een nieuwe keuken of gaat uw keuken renoveren en u wenst spotjes te plaatsen? Wij geven u graag vrijblijvend advies over welke spotjes, hoeveel en waar.

  Laten we beginnen met melden dat alles af hangt van persoonlijke voorkeuren, enige dat wij kunnen aangeven is hoe onze huidige klanten hun inbouwspots in de keuken hebben geplaatst.

  Globaal zien we een aantal type keukens terug:

  • Keukens in een afgesloten ruimte
  • Keukens zonder boven kastjes
  • Keukens met bovenkastjes
  • Keukens met een eiland
  • Open keukens die overlopen in de woonkamer of eetkamer


  Per type keuken zullen we hieronder globaal aangeven wat het meest gebruikelijke is met betrekking tot spots. In alle voorbeelden gaan we uit van keukens waar alleen spots worden geplaatst.

  We

  Lees meer »
 2. Waarom LED lampen kunnen flikkeren

  LED verlichting werkt anders dan de traditionele halogeen spots. Waar het dimmen van een gloeilamp of halogeen spot een kwestie is van minder stroom door het lampje sturen is, waardoor het draadje minder gaat gloeien, is het dimmen van een LED lamp een stuk gecompliceerder, omdat je diverse elektronische componenten met elkaar moet laten communiceren.

  In sommige gevallen kan het dus ook voorkomen dat u LED inbouwspotjes heeft gekocht, deze netjes volgens onze handleiding heeft aangesloten en dat de lampen dan alsnog beginnen te flikkeren. Dit kan een aantal oorzaken hebben, die in de meeste gevallen makkelijk zijn op te lossen. Lees hieronder een paar van de mogelijkheden voor het flikkeren van LED verlichting.



  1. Het minimum wattage van de dimmer wordt niet bereikt


  De meeste led dimmers hebben een minimum wattage waaraan moet worden voldaan om optimaal te kunnen functioneren. Als dit wattage niet gehaald wordt, kan het voorkomen

  Lees meer »
 3. Levensduur van LED verlichting

  We hebben het al eerder gehad over de voordelen van LED verlichting ten opzichte van traditionele verlichting en een van die punten was dat de levensduur van LED velen malen langer is dan dat van een halogeenspot of een spaarlamp. Toch kan de levensduur van een LED inbouwspot ook beïnvloed worden door bepaalde factoren. Daardoor kan een lamp langer of juist korter meegaan. Lees hier onder wat deze factoren zijn en hoe je het langst profijt kan hebben van jouw LED verlichting.



  Warmte afvoer


  Een van de factoren die de levensduur van de LED verlichting beïnvloed is de warmte afvoer. Ondanks dat LED chips de warmte die zij produceren heel goed kunnen afvoeren, is het van belang dat de lampen hier wel de ruimte voor krijgen. Als de LED chips de warmte niet goed kwijt kunnen, dan kan dit er voor zorgen dat de LED lampen minder lang meegaan. Zorg dus altijd dat uw spotjes iets meer inbouwdiepte hebben dan dat ze hoog zijn, zodat zij hun warmte g

  Lees meer »
 4. Inbouwen van LED spotjes

  inbouwen led spotsRegelmatig worden we gebeld met vragen over het inbouwen van de LED spotjes. Nu staan we de mensen graag te woord, maar voor iedereen die niet al te snel in de telefoon klimt vindt u hieronder enkele tips over het inbouwen van onze spotjes.



  Inbouwdiepte van onze inbouwspots


  Er blijken veel misverstanden te zijn over de inbouwdiepte van LED spotjes. Traditionele verlichting zoals halogeenspots verliezen veel energie door warmte. iedereen die wel eens een lamp heeft vervangen weet hoe heet een brandende lamp kan zijn. LED is veel efficiënter en blijft bijna koud.

  Wanneer u een Halogeenspot inbouwt moet u rekening houden met de warmte en dus rekening houden met extra inbouwruimte rond je armatuur o

  Lees meer »
 5. Verschil tussen GU10 en geïntegreerde LED verlichting

  LED verlichting komt in allerlei soorten en maten. Er zijn losse LED lampen, die uw gewone verlichting kunnen vervangen, maar er zijn ook geïntegreerde LED inbouwspots. Wat betreft de inbouwspots zijn er twee mogelijkheden. U kunt kiezen voor geïntegreerde LED of voor vervangbare GU10 spots. Elke optie heeft eigen voor- en nadelen. Voordat u een weloverwogen afweging maakt kunt u hieronder de pro’s en contra’s lezen en een slimme keuze maken.



  GU10 LED inbouwspots


  gu10 led inbouwspot voorbeeldNatuurlijk is het grootste voordeel van de GU10 LED inbouwspots dat u de losse lampen kunt vervangen. Dankzij de losse armaturen en lampen kunt u de spots ook goed afstemmen op uw persoonlijke voorkeuren. Zo kunt u bijvoorbeeld een zilve

  Lees meer »