Top

Blog

Welkom op de blog van PretMetLed.nl!

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt als je van plan bent om over te gaan op LED verlichting of aanvullende informatie als je al LED verlichting in huis hebt. We hebben de blogs in verschillende categorieën verdeeld om het duidelijk en overzichtelijk te houden.

Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar de verschillende soorten LED verlichting of heb je meer een gerichte vraag over LED inbouwspots. Kijk bij een van onderstaande categorieën en je kunt heel gemakkelijk je kennis over LED verlichting vergroten.

Ook als je nog niet helemaal overtuigd bent van de vele voordelen van LED verlichting ben je hier aan het goede adres. We hebben er namelijk een hele aparte categorie voor!

Mocht u toch niet kunnen vinden wat u zoekt dan kunt u ook altijd contact opnemen met een van onze adviseurs. Dit kan door middel van het chat veld rechtsonder in beeld of door te bellen met 070-212 46 93.

Alvast veel lees plezier!
 • Voordelen van LED verlichting

  LED verlichting is in de afgelopen jaren enorm toegenomen in populariteit. Veel huishoudens zijn overgestapt van traditionele lichtbronnen op LED verlichting. Twijfelt u nog of u moet overstappen van halogene en/of spaarlampen naar LED verlichting?

  Lees dan dit overzicht van voordelen van LED verlichting eens door. Het zal u verbazen hoeveel voordelen deze groene manier van verlichten eigenlijk heeft.
 • LED verlichting. Beter voor uw portemonnee?

  De kosten van LED verlichting lijken in eerste instantie hoger dan de traditionele lichtbronnen, de prijs van een LED spotje ligt nou eenmaal iets hoger dan die van een halogeen exemplaar.

  Toch blijkt dat LED verlichting op de lange termijn veel voordeliger is. Hoe dat precies kan? Lees snel verder en ontdek hoeveel u kunt besparen op uw stroomkosten!
 • Wat maakt LED nou eigenlijk zo duurzaam?


  Dat LED lampen en inbouwspots het minst belastend zijn voor het milieu dat weten we inmiddels al. LED verlichting wordt niet voor niks het groene licht genoemd. De grote vraag blijft echter, hoe komt het dat LED verlichting zo duurzaam is?

  Alle antwoorden op je vragen over LED en duurzaamheid worden beantwoord in dit artikel. Lees dus snel verder.
 • Wat is een LED driver en waarvoor heeft u het nodig?

  U heeft besloten te gaan voor LED inbouwspots. Nu wordt het tijd dat u zich gaat verdiepen in welke soorten LED verlichting er zijn en wat het beste bij u past. Dan komt daar de term 'LED driver' naar voren en daar wilt u wat meer over weten.

  Dan bent u hier aan het juiste adres. In dit artikel leggen we uit wat een LED driver doet en waarom deze noodzakelijk is als u LED verlichting gaat aansluiten.
 • Van halogeen naar LED inbouwspots

  U wilt ook de overstap maken van halogeen spots naar LED inbouwspots. Hier zijn een aantal opties voor mogelijk. Wilt u bijvoorbeeld enkel losse lampen vervangen? Of heeft u te maken met geïntegreerde spotjes waardoor het gehele armatuur vervangen dient te worden.

  Bekijk hier welke optie voor het vervangen van traditionele lichtbronnen het beste past bij uw situatie. En hoe je de lampen makkelijk en snel kunt vervangen.
 • Waarom LED lampen kunnen knipperen  LED verlichting is een technisch product. En nog een relatief nieuw product ook. Daarom kan het voorkomen dat uw gekochte LED lampen ineens beginnen te knipperen. Dit terwijl u alles netjes volgens de bijgeleverde handleiding heeft aangesloten.

  Geen paniek! Het flikkeren van LED verlichting kan namelijk een aantal oorzaken hebben. In dit artikel worden deze oorzaken uitgelegd en kunt u lezen hoe u dit probleem oplost.
 • Hoe de levensduur van LED wordt beinvloed (en wat u er aan kan doen)


  In principe gaat LED verlichting tussen de 20.000 - 40.000 uur mee, dat kan dus wel oplopen tot 10 jaar! Toch zijn er een aantal factoren die de levensduur van uw LED lamp beinvloeden.

  Lees snel verder om erachter te komen of een van de volgende zaken bij u van toepassing is. En wat u er aan kan doen om de levensduur van uw LED lamp te verlengen.
 • Verschil tussen GU10 en geïntegreerde LED inbouwspots


  Er zijn veel verschillende soorten LED verlichting. Zo zijn er de losse LED lampen en de inbouwspots. En zelfs binnen de inbouwspots zit een groot verschil tussen twee soorten LED. Zo zijn er geïntegreerde LED spotjes en de losse GU10 LED inbouwspots.

  Wat het exacte verschil is en welke van deze twee opties het beste bij uw situatie past kunt u allemaal hier teruglezen.
 • Wat betekent IP-waarde?


  Als u LED inbouwspots wilt installeren in de badkamer dan heeft u spotjes nodig met een minimale IP waarde van 44. Maar wat betekent die IP waarde nou eigenlijk? En hoe waarom moet het IP44 zijn en niet IP100? En bestaan er ook spotjes met een IP waarde van 0?

  Antwoord op al deze vragen kunt u in dit artikel lezen. Zo weet u precies welke spotjes u nodig heeft voor uw badkamer of woonkamer.
 • Welke lichthoek heeft u nodig?


  Als u LED lampen wilt gaan monteren dan moet u uzelf een paar vragen stellen. Onder andere de inbouwdiepte en het wattage zijn van belang, maar een andere belangrijke factor is de lichthoek.

  Welke lichthoek u nodig heeft, hangt af van de locatie waar de u de spots wilt gaan plaatsen. In dit artikel leggen we graag uit wat de meest gebruikelijke lichthoek is en welke spotjes aan deze voorwaarden voldoen.
 • Welke soorten fittingen zijn er?


  Als u de een lamp gaat vervangen is het wel belangrijk dat u kiest voor en lamp met de juiste fitting. Er zijn heel veel verschillende soorten fittingen.

  Lees snel verder om meer te weten te komen over de meest voorkomende of bekendste fittingen. Zo heeft u altijd de juiste fitting voor uw nieuwe LED lamp.
 • Wat is geïntegreerde LED verlichting?


  Al eerder hadden we het over de verschillende soorten LED inbouwspots. Maar wat betekent geïntegreerde LED verlichting eigenlijk precies? En is deze vorm van LED geschikt voor u?

  Lees het allemaal in dit uitgebreide artikel over geïntegreerde LED verlichting. Bovendien ziet u niet alleen wat dit precies is, maar ook waarom deze vorm van LED inbouwspots zo populair is.
 • LED verlichting: een introductie


  Dit artikel is ideaal als je nog helemaal geen idee wat LED verlichting precies is, wat het doet en hoe u er voordeel uit kan halen.

  Een korte introductie over deze nieuwe groene verlichting met een aantal leuke feitjes en handige tips voor als je overweegt om LED verlichting te gaan installeren in uw huis. Klik dus snel en ontdek alle voordelen van LED verlichting.
 • Verschillende kleuren van LED verlichting


  Binnen de LED verlichting zijn een aantal kleuren licht te onderscheiden. Zo is er warm wit, natuurlijk wit en koel wit licht. Als u nog geen LED verlichting in huis heeft dan kan het best lastig zijn om de juiste kleur te kiezen bij uw wensen.

  In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten licht en welke kleur het meest gekozen wordt binnen huiselijke situaties.
 • Belang van de inbouwdiepte van LED inbouwspots


  Als u LED inbouwspots wilt gaan aanschaffen moet u rekening houden met een aantal factoren. In andere blog heeft u al kunnen lezen over de lichthoek en de kleur van de LED verlichting, maar ook de inbouwdiepte van de spot is erg belangrijk.

  Lees hier waar u allemaal rekening mee moet houden als het gaat om de inbouwdiepte van de LED inbouwspots.