Alles over: Gevelverlichting

gevelverlichting Gevelverlichting is een belangrijk aspect voor bedrijven, omdat het kan bijdragen aan de uitstraling van het bedrijfspand en de veiligheid van de omgeving. Hier volgt een samenvatting van enkele belangrijke punten voor bedrijven om rekening mee te houden bij het kiezen van gevelverlichting:

Soorten gevelverlichting

Er zijn verschillende soorten gevelverlichting beschikbaar, zoals gevelarmaturen, bouwlampen, straatlampen en spotjes. Bedrijven moeten overwegen welke soorten verlichting het meest geschikt zijn voor hun pand en het doel dat zij willen bereiken.

Energie-efficiëntie

Het is belangrijk om energie-efficiënte gevelverlichting te kiezen om energiekosten te besparen en bij te dragen aan een duurzame omgeving. Hierdoor is bij nieuwbouw, renovatie of vervanging een LED lamp de enige logische keuze.

Lichtsterkte en kleurtemperatuur

Je moet rekening houden met de lichtsterkte en kleurtemperatuur van de gevelverlichting om de gewenste sfeer te creëren en ervoor te zorgen dat de verlichting niet te fel of te zwak is. Later in dit artikel; gaan we er uitgebreider op in. Maar u kunt ons altijd contacteren voor advies op maat.

Veiligheid

Gevelverlichting kan bijdragen aan de veiligheid van de omgeving, bijvoorbeeld door inbrekers af te schrikken. Bedrijven moeten overwegen om bewegingssensoren of timers te installeren om de verlichting automatisch in en uit te schakelen.

Wet- en regelgeving

Bedrijven moeten zich bewust zijn van de wet- en regelgeving met betrekking tot gevelverlichting, zoals lokale verordeningen en milieunormen. Ben je gevestigd op een industrieterrein dan zorgt dit eigenlijk nooit voor problemen omdat dit reeds is beschreven. Is je bedrijf gevestigd in een woonwijk, dan is het zeker iets om rekening mee te houden omdat er andere regels gelden.

Door deze overwegingen in acht te nemen bij het kiezen van gevelverlichting, kunnen bedrijven de juiste keuze maken om hun pand op te laten vallen en bij te dragen aan de veiligheid van de omgeving.

 

Populairste Gevelverlichting op PretMetLed.nl

PL-C armatuur vervanger
PL-C vervangers
Straatlamp
Straatlampen
Bouwlamp
Bouwlampen

Eigenschappen gevelverlichting

straatlamp als gevelverlichting Naast de genoemde overwegingen zijn er nog enkele andere eigenschappen van gevelverlichting waar bedrijven rekening mee kunnen houden:

  • Lichtkleur: De meest gangbare lichtkleuren voor gevelverlichting zijn warm wit, neutraal wit en koel wit. Warm wit geeft een zachte en uitnodigende uitstraling, terwijl koel wit een helderder en moderner effect heeft. Neutraal wit zit hier tussenin en wordt het meeste toegepast in Nederland. Deze kleur noemt met ook wel 4000Kelvin.
  • Noodverlichting: Bedrijven kunnen overwegen om noodverlichting te installeren, zodat er bij stroomuitval nog steeds verlichting is. Dit kan helpen om de veiligheid te waarborgen en om ongelukken te voorkomen.
  • Schemersensor: Een schemersensor zorgt ervoor dat de gevelverlichting automatisch aangaat als het buiten donker wordt. Dit kan energie besparen en ervoor zorgen dat de verlichting altijd aanwezig is wanneer dat nodig is.
  • Bewegingssensor: Een bewegingssensor zorgt ervoor dat de gevelverlichting aangaat wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Dit kan helpen om inbrekers af te schrikken en energie te besparen door de verlichting alleen te laten branden wanneer dat nodig is.

Het is belangrijk dat bedrijven de juiste combinatie van eigenschappen en kenmerken kiezen om de gewenste uitstraling en functionaliteit te bereiken.

 

Gevelarmaturen op 230Volt of Solar?

Het is over het algemeen verstandiger om gevelverlichting voor een bedrijfspand op 230V uit te voeren in plaats van op solar. Dit heeft verschillende redenen:

  • Betrouwbaarheid: Verlichting op 230V is betrouwbaarder dan solar verlichting. Solar verlichting is afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht die beschikbaar is, wat kan betekenen dat de verlichting minder goed werkt op bewolkte of regenachtige dagen. Bovendien kunnen de batterijen van solar verlichting na verloop van tijd verslechteren, waardoor de verlichting minder goed functioneert.
  • Helderheid: Verlichting op 230V kan over het algemeen helderder zijn dan solar verlichting, wat vooral belangrijk kan zijn voor gevelverlichting. Helderder licht kan het pand beter doen opvallen en kan bijdragen aan een betere beveiliging.
  • Flexibiliteit: Verlichting op 230V biedt meer flexibiliteit qua ontwerp en plaatsing. Omdat solar verlichting afhankelijk is van de hoeveelheid zonlicht, moet de verlichting op een bepaalde plaats worden geplaatst om voldoende zonlicht te ontvangen. Verlichting op 230V kan op vrijwel elke gewenste plaats worden geplaatst en kan worden ontworpen om aan specifieke behoeften te voldoen.
  • Kosten: Hoewel solar verlichting over het algemeen goedkoper kan zijn in aanschaf, kan het op de lange termijn duurder zijn vanwege de noodzaak van vervanging van de batterijen. Bovendien kan verlichting op 230V op de lange termijn goedkoper zijn omdat het minder onderhoud nodig heeft en minder snel defect raakt.

Al met al is het dus verstandiger om gevelverlichting op 230V uit te voeren vanwege de betrouwbaarheid, helderheid, flexibiliteit en kosten.

Search engine powered by ElasticSuite