LED verlichting wordt ook wel het groene licht genoemd, dit omdat LED heel duurzaam en milieuvriendelijk is. Het een van de meest duurzame vormen van verlichting en dat heeft natuurlijk een aantal redenen. Mocht u dus uw steentje bij willen dragen aan een betere wereld. Dan kunt u heel makkelijk uw traditionele halogeen gloei of spaarlampen vervangen door LED lampen. Waarom is LED verlichting zoveel groener is dan andere lichtbronnen.LED en duurzaamheid

led verlichting en duurzaamheid
In tegenstelling tot andere lichtbronnen verbruikt LED verlichting veel minder stroom. Dit is niet alleen heel fijn voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Doordat er zoveel minder stroom wordt verbruikt draagt LED bij aan het verminderen van CO2 uitstoot. Als iedereen dus over zou stappen op LED lampen zouden we met zijn allen de CO2 uitstoot drastisch kunnen verminderen.

Daarnaast bevat een LED inbouwspot geen giftige stoffen zoals kwik. Een stof die wel wordt gebruikt bij andere lichtbronnen en die bovendien heel schadelijk is voor het milieu.


LED en recyclen


Omdat LED lampen zoveel langer mee gaan dan gewone lampen wordt er ook minder afval geproduceerd. Je hoeft de LED lampen namelijk maar eens in de 10-20 jaar te vervangen, terwijl dat bij halogeen of spaarlampen veel vaker is. Omdat het recyclen van elektronische producten altijd een lastig karwei blijft is het maar goed dan u met LED verlichting dit niet zo vaak hoeft te doen.

Mocht uw LED lamp het na verloop van tijd overigens begeven dan kunt u deze op dezelfde manier recyclen als met andere lichtsoorten. Houd de lamp apart en breng hem naar een speciale afvalcontainer voor elektronische producten.