Top

Verschil tussen GU10 en geïntegreerde LED verlichting

LED verlichting komt in allerlei soorten en maten. Er zijn losse LED lampen, die uw gewone verlichting kunnen vervangen, maar er zijn ook geïntegreerde LED inbouwspots. Wat betreft de inbouwspots zijn er twee mogelijkheden. U kunt kiezen voor geïntegreerde LED of voor vervangbare GU10 spots. Elke optie heeft eigen voor- en nadelen. Voordat u een weloverwogen afweging maakt kunt u hieronder de pro’s en contra’s lezen en een slimme keuze maken.

Geïntegreerde LED

Het grootste voordeel van geïntegreerde LED inbouwspots is dat de levensduur enorm lang is. Sommige spots gaan wel tot 40.000 branduren mee. Hierdoor hoef je in principe de spot ook niet te vervangen. Het grootste nadeel is daar in tegen dan weer wel dat áls het spotje het na verloop van tijd wel begeeft, dat de gehele spot vervangen dient te worden. Dus de lamp én het armatuur.

Toch valt er voor geïntegreerde LED veel te zeggen omdat de spots in principe ‘ (bijna) nooit’ vervangen hoeven te worden. Het onderdeel waarbij in 90% van de gevallen wel een defect blijkt te zitten is de driver van de spot. Hier vindt u alles over drivers. De driver van een spot is overigens heel makkelijk te vervangen dankzij het klik-systeem. Mocht er dus een defect aan de driver optreden dan is dit heel makkelijk te verhelpen.

Inbouwdiepte

Een ander voordeel van de geïntegreerde LED lampen is dat de inbouwdiepte vaak minder hoog is. Bij onze bestseller inbouwspots is de inbouwdiepte tussen de 36 – 42 mm (afhankelijk of u de spotjes wilt kantelen). En bij de vervangbare GU10 lampen heeft u altijd te maken met een inbouwdiepte van 70 mm. Als u dus weinig inbouwdiepte heeft, is de geïntegreerde LED een beter optie.

Vervangbare GU10 LED

Natuurlijk is het grootste voordeel van de GU10 LED inbouwspots dat u de losse lampen kunt vervangen. Dankzij de losse armaturen en lampen kunt u de spots ook goed afstemmen op uw persoonlijke voorkeuren. Zo kunt u bijvoorbeeld een zilverkleurig armatuur heel makkelijk combineren met een 5W dimbare LED lamp. Of als u liever een witte spot heeft met dezelfde soort lamp dan is dat allemaal mogelijk. Bij geïntegreerde LED kunt u de lamp niet verwisselen met een ander armatuur.

De prijs van een geïntegreerde LED spot ligt ongeveer gelijk met de prijs van de vervangbare spotjes. Bovendien heeft u standaard twee jaar garantie op zowel de geïntegreerde led als op de losse GU10 lampen.


Alle voordelen op een rijtje

Geïntegreerde LED
Vervangbare GU10 Lampen
- Lange levensduur  - Lange levensduur 
- Duurzaam  - Duurzaam
- Lage inbouwdiepte (36-42 mm)  - Losse lampen zijn vervangbaar 
- 2 jaar garantie  - 2 jaar garantie 
- Goede prijs – kwaliteit verhouding  - Goede prijs – kwaliteit verhouding