Tuinverlichting

Tuinverlichting kopen? Kies hieronder een categorie:
Voordat je op zoek gaat naar de verlichting voor de tuin is het verstandig om een lichtplan te maken, zodat je precies weet waar je welke verlichting wilt hebben. Met behulp van een tuinverlichtingsplan kan je gericht op zoek gaan naar de bijpassende buitenverlichting voor de tuin. Na het kiezen van de categorie is het mogelijk om op kleur en materiaal te filteren.

Tuinverlichting categorieën

Sample Text
Sample Text
Sample Text
Sample Text
Sample Text
Sample Text
Sample Text
Sample Text
Sample Text
Type tuinverlichting
Belangrijk bij het kiezen van het type tuinverlichting is om na te gaan waar je de tuinverlichting plaatst. Sfeervolle en functionele tuinverlichting gebruik je bijvoorbeeld voor een tuinpad of terras. Kies je meer voor een strakke afwerking, waar je zo min mogelijk van ziet, kies dan voor de grondspots. Deze komen het best tot zijn recht bij bijvoorbeeld een haag of schutting. Voor een duurzame en energiezuinige oplossing bij tuinverlichting, is de tuinverlichting LED een goede mogelijkheid. Een andere duurzame en energiezuinige oplossing is solar tuinverlichting. Solar tuinverlichting werkt op zonne-energie. Laat de zon het werk doen bij het laden van de solar tuinlamp!
Sample Text
Sample Text
Sample Text
Blogs over tuinverlichting
Tuinverlichting moet in een bepaalde mate beschermd zijn tegen stof en water. Dit wordt de IP-waarde genoemd. De standaard IP-waarde voor tuinverlichting is IP44. Buitenlampen met deze IP-waarde zijn uitgebreid getest op waterbestendigheid en zijn speciaal ontworpen voor buiten. Een groot deel van de buitenlampen op onze website, zoals de buiten wandlampen vallen onder deze categorie. Om je goed op weg te helpen hebben wij alle relevante informatie verzameld en op een rij gezet.
Sample Text
Sample Text
Sample Text
Sample Text
Sample Text
Sample Text
Tuinverlichting kopen? Kies hieronder een categorie:
Voor het bepalen van de IP waarde, is het belangrijk om te bepalen waarvoor je de tuinverlichting gaat gebruiken.
Aantal IP Toepassing
IP44 Buitenverlichting moet in een bepaalde mate beschermd zijn tegen stof en water. Dit wordt de IP-waarde genoemd. De standaard IP-waarde voor buitenverlichting is IP44. Buitenlampen met deze IP-waarde zijn uitgebreid getest op waterbestendigheid en zijn speciaal ontworpen voor buiten. Een groot deel van de buitenlampen op onze website, zoals de buiten wandlampen vallen onder deze categorie.
IP23 We kunnen buitenverlichting verder indelen in ingebouwde lampen voor buiten, zoals plafond inbouwspots die in een afdak zijn ingebouwd. Deze buitenverlichting komt (veel) minder in contact met water, en heeft met een IP-waarde van IP23 al voldoende bescherming.
IP67 Tenslotte is er nog de buitenverlichting die veel in contact komt met regenwater, bijvoorbeeld de grond inbouwspots. Een buitenlamp met een IP-waarde van IP67 is volledig stof- en waterdicht en deze IP-waarde is voor de inbouwspots dan ook voldoende.
Tuinverlichting online kopen
Tuinverlichting is in te delen in verschillende categorieën. Naast de verschillende kleuren, modellen en materialen van buitenlampen wordt er onderscheid gemaakt in:
Soort verlichting Omschrijving
Opritverlichting Om de oprijlaan veilig en sfeervol te verlichten zijn er verschillende buitenlampen geschikt. Populair zijn de grondspots en staande buitenlampen zoals lantaarns of prikspots.
Spotverlichting voor buiten Buitenlampen op zonne-energie zijn in opkomst. Naast het voordeel dat er geen stroom gebruikt wordt om de energie te leveren, zijn lampen op zonne-energie makkelijk te installeren in de tuin, zodat er geen gedoe is met het aanleggen van stroomsnoeren.
Verlichting op zonne-energie Tenslotte is er nog de buitenverlichting die veel in contact komt met regenwater, bijvoorbeeld de grond inbouwspots. Een buitenlamp met een IP-waarde van IP67 is volledig stof- en waterdicht en deze IP-waarde is voor de inbouwspots dan ook voldoende.
Buitenverlichting op bewegingsenssor Tuinverlichting op bewegingssensor is ideaal wanneer u vaak thuiskomt in het donker. Geen moeite meer met het zoeken naar de sleutels van uw deur, de lamp springt automatisch aan als hij beweging detecteert! Naast het gemak van de buitenlamp met bewegingssensor is deze ook zeer geschikt als inbraakpreventie.
Search engine powered by ElasticSuite