Beoordeeld met 9.3 / 10 - gebaseerd op 5932 reviews

Badkamer Spots

Spotjes voor de badkamer

In ons assortiment treft u vele geschikte spots voor de badkamer. Kijk vooral op onze pagina over ip-waarden welk type spots u nodig heeft, in bijna 95% van de badkamers is dit IP44 of lager. 

Links kunt u filteren op al uw wensen en voorkeuren. Al onze (badkamer) inbouwspots worden compleet geleverd, dus als u uw zending ontvangt is het "stroom er op en het brandt".


Populairste zoekopdrachten voor badkamerspots:

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 198

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 198

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Badkamer spots als badkamerverlichting

Spotjes zijn uitermate praktisch als badkamerverlichting, het zorgt voor een evenwichtige en praktische vorm van verlichting, zeker in vergelijking tot 1 centrale badkamer lamp. We hebben een breed en afwisselend assortiment badkamer spotjes voor u samengesteld.

Welke spotjes zijn geschikt voor de badkamer?


Het kiezen van de juiste spot is wat ingewikkeld, want hierbij komen IP-waarden om de hoek kijken. Lang niet iedere spot is geschikt voor de gehele badkamer, en omdat het het mooiste is om overal dezelfde spots in 1 ruimte te plaatsen is, is het verstandig overal dezelfde IP-klasse spots toe te passen. Maar welke IP-klasse heb je nodig?

  • Zone 0 = Dit is de ruimte in het bad of douchebak, onder de watergrens
  • Zone 1 = Direct boven de douchebak of bad tot 2,25 meter hoog, of boven de watergrens
  • Zone 2 = Met een straal van 60 cm vanaf een waterbron, vaak een douchekop, of een plafond hoger dan 2,25 meter
  • Zone 3 = Op meer van 60 cm afstand van bad, wastafel of douche

In de praktijk komt het er op neer dat IP44 spotjes plaatsen het meest gebruikelijke is in de badkamer. Meer informatie over IP zones vind je op onze pagina over IP-waarden. OVerigens is het zo dat spotjes met een ip44 waarde ook buiten onder een veranda of overstek kunnen worden geplaatst.

Badkamerverlichting dimmen


Veel klanten overwegen de badkamer spotjes te dimmen, dat kan, maar of het verstandig is hangt af van de afmetingen van uw badkamer. In de praktijk zijn veel badkamers pure praktische ruimten, waar u naar binnen gaat, “je ding doet” en weer vertrekt. Heeft u een bad, dan verblijft u automatisch langer in uw badkamer. Dan is dimmen van uw spotjes zeer zeker een optie om optimaal te ontspannen.

Badkamerverlichting met schakelaar


Wist u dat u ook kunt dimmen met een standaard schakelaar? Dat klinkt gek, maar met een sceneswitch badkamerspot wordt het armatuur geleverd met een Philips LED lamp die over drie standen beschikt. Hiermee kunt u met 1 druk op de knop uw verlichting dimmen. Dit is een ideaal systeem voor de badkamer, omdat in deze ruimte relatief weinig spots worden geplaatst wat het dimmen relatief duur maakt, maar met een Philips Sceneswitch lamp is een dimmer dus niet nodig.