Top

Van halogeen spots naar LED inbouwspots

Als u besluit om over te gaan van halogeen verlichting naar LED verlichting dan zijn er een aantal opties mogelijk afhankelijk van uw huidige situatie. Hieronder vindt u de drie opties, bij twijfel raadpleeg altijd een elektricien of ons team van adviseurs!

1. Vervang de lamp door een LED lamp
2. Ga over op een GU10 aansluiting
3. Vervang de oude halogeen spots voor nieuwe LED inbouwspotjes

Optie 1.

Als u enkel een losse lamp wilt vervangen bijvoorbeeld in de plafonnière of de lamp op uw nachtkastje dan is dit een vrij makkelijke taak. Het enige dat u hoeft te doen is de oude halogeen lamp te verwijderen en te vervangen door een LED lamp die ongeveer het wattage van de oude lamp vervangt.

Optie 2.

Als u al spotjes heeft waarvan de halogeen lamp makkelijk vervangen kan worden dan kunt u deze vervangen door over te gaan op een GU10 aansluiting met de daarbij behorende GU10 lampen. Als u bij ons de GU10 led lampen besteld, dan worden de GU10 ‘voetjes’ daar standaard bijgeleverd.

Let wel goed op, als u voor deze optie kiest dan zal de tussenliggende transformator die gebruikt wordt voor de halogeen spots wel verwijderd moeten worden. Anders werken de spots niet. Wij adviseren dit te laten doen door een elektricien.

Optie 3.

De derde optie is om nieuwe spots te plaatsen. U kunt er dan voor kiezen om geïntegreerde LED inbouwspots te nemen of alsnog te kiezen voor vervangbare GU10 spots. Twijfelt u nog? Lees dan even ons artikel over de verschillen tussen geïntegreerde LED en vervangbare LED.

Als u voorheen halogeenspots had, dan zal net als bij optie twee de transformator eruit moeten worden gehaald. Indien dit niet mogelijk is dan kunt u kiezen voor de 12V driver bij de spotjes. U kunt de spots dan niet dimmen, maar u kunt wel de overstap maken naar LED verlichting.