Van halogeen spots naar LED inbouwspots

Als u besluit om over te gaan van halogeen verlichting naar LED verlichting dan zijn er een aantal opties mogelijk afhankelijk van uw huidige situatie. Hieronder vindt u de drie opties, bij twijfel raadpleeg altijd een elektricien of ons team van adviseurs!

1. Vervang de lamp door een LED lamp
2. 12V halogeen vervangen voor GU10 spots 
3. Vervang de oude halogeen spots voor nieuwe LED spotsOptie 1: Vervang de lamp door een LED lamp


lamp vervangen naar led Als u enkel een losse lamp wilt vervangen bijvoorbeeld in de plafonnière of de lamp op uw nachtkastje dan is dit een vrij makkelijke taak. Het enige dat u hoeft te doen is de oude halogeen lamp te verwijderen en te vervangen door een LED lamp die ongeveer het wattage van de oude lamp vervangt.Optie 2: 12V halogeen vervangen voor GU10 spots


Als u al spotjes heeft waarvan de halogeen lamp makkelijk vervangen kan worden dan kunt u deze vervangen door over te gaan op een GU10 aansluiting met de daarbij behorende GU10 lampen. Als u bij ons de GU10 led lampen besteld, dan worden de GU10 ‘voetjes’ daar standaard bijgeleverd.

Let wel goed op, als u voor deze optie kiest en u heeft nu 12V spots dan zal de tussenliggende transformator die gebruikt wordt voor de halogeen spots wel verwijderd moeten worden, mogelijk moeten de draden ook vervangen woren wanneer deze te dun zijn, u heeft minimaal 2x0.75mm draad nodig. Bij twijfel, lijkt het op ouderwets speakerdraad, dan zijn de draden te dun. Wij adviseren dit te laten doen door een elektricien.Optie 3. Vervang de oude halogeen spots voor nieuwe LED Spots


De derde optie is om nieuwe spots te plaatsen. Als u voorheen halogeenspots met een GU10 aansluiting had, dan kunt u hier bormale GU10 led lampen in plaatsen. let wel, heeft u een oude dimmer, dan moet deze mogelijk ook vervangen worden, dit is per situatie verschillend.

Search engine powered by ElasticSuite