Welke verlichting onder een overkapping of veranda

Lange warme zomeravonden, wie houdt er niet van? Naarmate de duisternis invalt is een beetje licht wel zo praktisch, maar hoe doe je dat op de juiste manier?

Wij helpen je met onze tips en adviezen voor het toepassen van verlichting in je overkapping!

Lees het allemaal hieronder, heb je daarna toch nog vragen?
Geen paniek, we blijven je helpen, dus neem dan contact met ons op.

Inhoudsopgave:

Op welke manieren kun je verlichting toevoegen aan je overkapping of veranda?

Er zijn een paar veel voorkomende manieren om je overkapping te verlichten, namelijk: Wandlampen Hanglampen Spotjes in je plafond of balken Tafellampen Lichtslingers

Let op: alle lampen voor buiten moeten bescherming bieden tegen vocht/water. Welke vorm van verlichting je ook neemt, zorg er voor dan deze minimaal ip44 is, hoger kan uiteraard ook, maar zeker niet lager om ongelukken te voorkomen. Ook zal de levensduur van de lamp langer zijn, doordat de elektronische componenten in een lamp minder snel aangetast raken.

Wandlampen plaatsen in je overkapping

Op vrijwel elke achterwand van een overkapping kun je een wandlamp plaatsen. Houdt rekening met de indeling van de ruimte. Voordeel van dit type verlichting is dat je de elektra mooi uit het zicht kan verwerken, waardoor je alleen de wandlamp over houdt. Veel gebruikte wandlampen zijn: - Up/Down lights (lampen schijnen naar boven en beneden) - Downlights (lampen schijnen alleen naar beneden - Klassieke wandlampen De Up/down lights plaats je iets lager dan een Downlight aan de wand. Dit omdat je ook een mooie lichtspreiding naar boven wilt hebben en niet een sterke lichtvlek op het plafond. Traditionele wandlampen plaats je daar ergens tussen in. In de praktijk hangen deze lampen dan vaak boven een lekkere zitbank of zithoek die ook tegen de achterwand is geplaatst. Bekijk al onze wandlampen

Een buitenhang lamp

Plaats je onder een overkapping een leuke tafel dan is een hanglamp boven deze tafel een optie. Dat oogt net als binnen zeker gezellig, maar er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden: Bij wind zal de lamp wat gaan schommelen, sommigen vinden dat wat vervelend. Binnen hangen we een hanglamp boven de tafel om bijvoorbeeld tijdens het eten licht te hebben. In de praktijk zit je voornamelijk in de zomer onder de overkapping, doordat de zon dan veel later ondergaat heb je tijdens het dineren de lamp niet nodig voor het licht, dus is de lamp daardoor minder functioneel, en misschien wel iets te “aanwezig” als je wat sfeer wenst te creëren.

Spotjes onder de overkapping

Spotjes verwerken in je overkapping of veranda is heel erg gangbaar. Als je overkapping een afgewerkt plafond heeft dan kan het net als binnen heel simpel worden toegepast waar je maar wilt. Wij adviseren je de spots niet boven de zithoek te plaatsen, maar langs de rand aan de buitenkant. Tegen de tijd dat de lampjes aan moeten is het vaak al wat later op de avond (omdat met name in de zomer de veranda gebruikt zal worden) en dan heb je aan sfeerlicht genoeg. Hier vind je al onze gangbare spots voor plaatsing in een overkapping. Vaak willen mensen veel te veel spots plaatsen, we verkopen graag, maar neem van ons aan dat je met 3-4 spotjes onder een normale overkapping al een zee van licht creëert. “Less is more” als je voor sfeer gaat. Ga je spotje in balken plaatsen, zorg er dan voor dat je spots qua breedte wel in de balken passen. Daarnaast is het raadzaam om te kiezen voor een lamp met verwisselbare lichtbron, omdat bij het verwerken in balken je alles volledig weg werkt en achteraf vervangen een stuk lastiger is (alles gaat immers een keer defect. Klik hier voor ons assortiment spotjes vaak in de balk zelf wordt verwerkt. Deze spots werken op 230Volt en dus zonder transformator.

Lampen voor op tafel

Hoe gezellig, een mooie sfeervolle lamp op tafel, het kan heel gemakkelijk. Niemand wil draden in het zicht, omdat het niet heel mooi lijkt, maar ook vaak onhandig is. Dit los je op door voor een solar tafellamp te kiezen, overdag laadt hij op en ’s avonds begint hij te branden bij de inval van het schemer. Vaak hebben deze lampen ook nog een mooi licht effect op tafel waardoor het geheel nog sfeervoller wordt.

Lichtslingers of feestverlichting onder je veranda plaatsen

Wil je meer een party setting creëren dan kan dat met een lichtslinger, deze zijn er in verschillende lengtes en verschillende type lampen, maar ook voor ieder budget. Zo zijn er standaard sets, met niet verwisselbare lampen, dis zijn vaak de wat voordeligere sets, maar je kunt ook prikkabels met verwisselbare lampen nemen. De prikkabels hang je in je overkapping en zijn de duurzamere oplossing t.o.v. de eerder genoemde standaard sets. Dit omdat je het lampje kunt vervangen. Dit kan bij de voordeligere sets niet. Daarnaast is een prikkabel ook leuker omdat je kunt variëren, bijvoorbeeld door er met de kerstdagen rode en groene lampen in te doen. Daarnaast zijn er voor de prikkabels vele accessoires beschikbaar zoals mini lampenkappen bijzondere lampen verlengkabels

Laatste tip Insecten weten de weg naar een lamp in het donker altijd te vinden, houdt hier dus rekening mee, hoe meer licht je aan hebt, hoe meer ongedierte de weg naar je zithoek weet te vinden. Dit ongedierte kun je bestrijden op vele manieren, waaronder bijvoorbeeld onze insectenlampen.

Search engine powered by ElasticSuite