Alles over: LED TL in werkplaatsen

Waarom LED TL Buizen de perfecte verlichting zijn voor uw werkplaats

Als ondernemer bent u altijd op zoek naar manieren om uw bedrijf efficiënter en kostenbesparend te maken. Een van de manieren om dit te doen is door over te stappen op LED TL Buizen in uw werkplaats.

LED TL Buizen zijn niet alleen voordelig, maar ze bieden ook betere verlichting dan traditionele TL Buizen. In deze blog zullen we u informeren over LED TL Buizen voor werkplaatsen en waarom ze een slimme keuze zijn voor uw bedrijf.

In dit blog behandelen we de volgende onderwerpen (op klikken om er meteen naar toe te gaan):

LED Buizen vervangen met starter gaat snelst en is voordeligst

Als u al TL Buizen heeft in uw werkplaats, dan is het vervangen van de buizen met een starter de snelste en voordeligste manier om over te stappen op LED verlichting. Een starter is een klein onderdeel dat u eenvoudig zelf kunt vervangen en zorgt ervoor dat uw traditionele TL Buizen werken met de nieuwe LED TL Buizen.

Het vervangen van de buizen met een starter kost minder dan het vervangen van het hele armatuur. Bovendien kunt u met het gebruik van LED TL Buizen flink besparen op energiekosten.

Voorwaarde is wel dat de oude TL armaturen nog deugdelijk zijn en niet vervormd.

Advies over lichtkleuren voor werkplaatsen

Bij het kiezen van LED TL Buizen voor uw werkplaats is het belangrijk om aandacht te besteden aan de lichtkleur. In de meeste gevallen wordt aangeraden om te kiezen voor een lichtkleur van 6000K, dit zorgt voor helder wit licht.

Voor sommige werkplaatsen kan een lichtkleur van 4000K beter geschikt zijn, dit geeft namelijk een wat zachter licht. Een lichtkleur van 3000K wordt echter afgeraden, omdat dit geelachtig licht geeft en minder geschikt is voor werkplaatsen.

Bij vervanging complete armaturen kiezen voor LED TL armaturen met losse buis

Als uw huidige armaturen niet compatibel zijn met LED TL Buizen of als u uw verlichting wilt upgraden, dan is het belangrijk om te kiezen voor LED TL armaturen met losse buizen en niet voor geïntegreerde LED armaturen.

Losse buizen zijn modulair en duurzamer, omdat u bij vervanging alleen de buis hoeft te vervangen in plaats van het hele armatuur. Dit is niet alleen kostenbesparend, maar ook beter voor het milieu.

Kenmerken van goede werkplaats verlichting met LED TL Buizen

  • Hoge lichtopbrengst: de verlichting moet helder genoeg zijn om veilig te kunnen werken en om vermoeide ogen te voorkomen.

  • Uniformiteit: de verlichting moet gelijkmatig verdeeld zijn over de werkruimte om schaduwen en verblinding te voorkomen.

  • Kleurweergave: de kleuren van objecten moeten natuurlijk weergegeven worden om het werken en het beoordelen van materialen te vergemakkelijken.

  • Energiezuinig: LED TL Buizen verbruiken minder energie dan traditionele TL Buizen, wat leidt tot lagere energiekosten.

  • Lange levensduur: LED TL Buizen gaan langer mee dan traditionele TL Buizen, wat zorgt voor minder vervangingskosten en minder afval.

IP65 armatuur aan te raden voor werkplaatsen

Als uw werkplaats vies of stoffig is, dan is een IP65 armatuur met kap aan te raden. Deze armaturen zijn namelijk slagvast en kunnen tegen een stootje. Bovendien zijn ze afgesloten, wat betekent dat er minder vuil en stof in de armaturen terechtkomt.

Hierdoor blijven de LED TL Buizen schoner en gaat de verlichting langer mee.

Naast de bovenstaande eigenschappen zijn IP65 armaturen ook waterdicht, wat ze geschikt maakt voor vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld autowasstraten.

Overweeg dus zeker een IP65 armatuur als u werkzaam bent in een omgeving waar vuil en vocht een rol spelen.

Voordelen van IP65 armaturen ten opzichte van IP20 armaturen

  • Slagvastheid: IP65 armaturen zijn slagvast en kunnen beter tegen een stootje dan IP20 armaturen. Hierdoor zijn ze minder gevoelig voor beschadigingen en gaan ze langer mee.

  • Vuil- en stofbestendigheid: IP65 armaturen zijn afgesloten en daardoor minder gevoelig voor vuil en stof. Dit betekent dat de LED TL Buizen schoner blijven en minder vaak gereinigd hoeven te worden.

  • Waterdichtheid: IP65 armaturen zijn waterdicht en daardoor geschikt voor vochtige ruimtes. Dit maakt ze ideaal voor werkplaatsen waar vocht een rol speelt, zoals autowasstraten.

  • Lagere onderhoudskosten: Door de hogere slagvastheid en vuil- en stofbestendigheid hebben IP65 armaturen over het algemeen lagere onderhoudskosten dan IP20 armaturen. Dit komt omdat de LED TL Buizen schoner blijven en minder vaak gereinigd hoeven te worden, waardoor er minder onderhoud nodig is. Dit kan op de lange termijn een besparing opleveren.

  • Veiligheid: Door de slagvastheid en waterdichtheid zijn IP65 armaturen veiliger in gebruik dan IP20 armaturen. Dit is met name belangrijk in werkplaatsen waar de verlichting tegen een stootje moet kunnen en waar veiligheid hoog in het vaandel staat.

Met een IP65 armatuur haalt u dus niet alleen duurzame en energiezuinige verlichting in huis, maar ook verlichting die bestand is tegen stof, vuil en vocht. Hierdoor blijft de verlichting langer schoon en hoeft deze minder vaak vervangen of gereinigd te worden.

Als u werkzaam bent in een omgeving waar veel stof, vuil of vocht aanwezig is, dan is een IP65 armatuur met LED TL Buizen dus een verstandige keuze.

Search engine powered by ElasticSuite