Top

Voordelen van LED verlichting

U hoort veel goede verhalen over LED verlichting, maar weet eigenlijk nog niet precies waarom LED verlichting nou zo fantastisch is. Geen probleem, dan bent u hier aan het juiste adres. In dit artikel lees je alles wat je wilt weten over de vele voordelen van LED verlichting.

De grootste voordelen van LED verlichting op een rijtje:


- Gaat langer mee, gemiddeld zo een 20.000 – 40.000 branduren

- LED is duurzamer voor het milieu

- De lampen zijn veel zuiniger, wat goed is voor uw portemonnee

- Het wordt minder heet, waardoor ze veiliger zijn dan halogeen

- Geen opstart tijd nodig

- LED verlichting straalt geen UV straling of infrarood straling

- Verschillende tinten: warm wit, koel wit en in sommige gevallen ook natuurlijk wit


De levensduur van LED verlichting is aanzienlijk langer dan dat van halogeen- of spaarlampen. Het verschilt een klein beetje wat voor soort LED lamp u heeft, maar bijvoorbeeld onze bestseller spots gaan wel tot 20.000 branduren mee. Dat betekent dat deze lamp +/- tien jaar mee kan gaan. En dat is ruim twintig keer zoveel als een halogeen of spaarlamp. Dat is dus zeker wel een investering waard!

Daarnaast is LED verlichting ook heel duurzaam. LED verlichting bevat geen kwik en geeft geen UV straling of infrarood straling. Hierdoor is het een heel eco-vriendelijk product. Bovendien verbruikt een LED lamp ook nog eens veel minder stroom dan een halogeen lamp. Iets wat niet alleen heel fijn is voor het milieu, maar zeker ook voor uw portemonnee!

LED lampen zijn bovendien een stuk veiliger, ze worden namelijk niet warmer dan 50 graden, terwijl halogeen lampen soms wel meer dan 370 graden heet worden. Natuurlijk voldoen deze lampen ook wel aan de veiligheidsnormen, maar het risico op brand wordt wel enorm verlaagd met LED verlichting.

Als je de lamp aan doet dan brandt hij meteen op volle kracht, terwijl je bij een spaarlamp soms nog een paar minuten moet wachten voordat het licht op zijn felst brandt. Bovendien zijn er verschillende tinten waar je uit kunt kiezen bij LED, je hebt namelijk warm wit, koel wit en natuurlijk wit licht. Zo is er altijd een vorm van verlichting die past bij jouw wensen en voorkeuren.

Ben je overtuigd van de voordelen van LED verlichting en wil je jouw halogeen spots vervangen door LED inbouwspots? Lees dan het artikel over welke opties je hebt om dit te doen. En bespaar binnenkort ook op jouw energiekosten.