handleiding LED TL buizen plaatsen

Hartelijk dank voor het aanschaffen van een LED buis, de energie zuinige en duurzame vervanger van de TL buis. Het grote verschil tussen een LED buis en een TL buis is dat een LED buis rechtstreeks op 230V werkt en een éénzijdige voeding gebruikt i.p.v. de tweezijdige voeding die een TL buis nodig heeft.

BELANGRIJK!!  - Schakel de stroom altijd uit voordat met de installatie wordt begonnen!

Download de onderstaande LED TL buizen handleiding :

download de handleiding voor plaatsing LED TL buizen


LED buis in LED buis armatuur

Bij een LED buis armatuur is het armatuur reeds geschikt gemaakt voor een LED buis. Op het armatuur is aangegeven aan welke kant de voeding zit, ook staat op de buis aangegeven aan welke kant de voeding geplaatst dient te worden. Na het aansluiten van het armatuur hoeft u alleen nog de LED buis er in te draaien en u bent klaar. Tijdens het installeren van de LED buis armatuur kun je aan de draden zien welke voet de voeding van de LED buis verzorgt. De andere voet dient alleen als houder voor de buis.

Bekijk ons assortiment complete sets LED buizen met armatuur


LED buis in bestaande armaturen

Uiteraard kan een LED buis ook in een bestaand TL-armatuur worden geplaatst, om dit mogelijk te maken is een “kleine” aanpassing van uw TL-armatuur noodzakelijk. Welke aanpassing hangt af van het type TL-armatuur dat u nu in gebruik heeft.

Bekijk ons assortiment losse LED TL Buizen


TL armatuur met starter

Het aanpassen van een TL-armatuur met starter kan op twee manieren, optie 1 houdt in dat alleen de huidige starter wordt vervangen door een LED starter (deze wordt bijgeleverd). Optie 2 is de meest gebruikelijke oplossing, hierbij wordt ook de ballast verwijderd, waardoor er een extra energiebesparing ontstaat van 25%!

Huidige situatie:

aansluiting tl armatuurOptie 1:
led buis met starterOptie 2:
led buis constante voeding


TL Hoogfrequent armatuur

Een hoogfrequent armatuur herkent u aan het ontbreken van een starter in uw bestaande TL-armatuur, in dit geval is er maar één optie om de LED buizen te plaatsen, zoals hieronder weergegeven:Huidige situatie:
tl hoogfrequent armatuurAangepaste situatie:
hf led buis aansluiting

Bij twijfel adviseren wij altijd om contact op te nemen met een professional of met de PretMetLed.nl adviseur.

Search engine powered by ElasticSuite