Wat is geïntegreerde LED verlichting?

De eerste vormen geïntegreerde LED kwam in 2010 op de markt. Dit waren de eerste LED inbouwspots ooit. Je bent misschien al bekend met de standaard LED lampen in de vorm van een peertje of een GU10 lampje. Dat zijn de standaard fittingen voor de huis, tuin en keuken lampen en komen ook voor als halogeen- en/of spaarlamp. Geïntegreerde LED is een andere vorm van (LED) verlichting waarbij geen sprake meer is van een losse lamp.
Waarom geïntegreerde LED?


Wat deze vorm van LED verlichting zo uniek maakt, is dat de LED chips in het armatuur zitten verwerkt. Er is dus geen losse lamp die je nog in het armatuur moet draaien. Het is een meer geavanceerde vorm van licht en werkt goed in zowel huiselijke als zakelijke omgevingen. Geïntegreerde LED wordt voornamelijk gebruikt bij inbouwspotjes. Je koopt dus in één keer een hele spot.

Het grote verschil bij deze vorm van LED verlichting is dat je de lampjes niet los kunt vervangen. Velen vinden dit een nadeel, maar elk nadeel heeft ook een voordeel. Het idee hierachter is namelijk dat het armatuur volledig is gemaakt rondom de LED chips, hierdoor wordt de levensduur van geïntegreerde LED verlengt en gaan de spotjes dus langer mee. Bovendien kunnen deze inbouwspotjes meer licht produceren. Het aantal lumen dat bij deze spots hoort is dan ook aanzienlijk hoger dan bij andere fittingen.

Elke spot waarbij gebruik is gemaakt van geïntegreerde LED werkt met behulp van een driver. Zonder driver werkt de lamp simpelweg niet. De driver zorgt voor de stroomtoediening van de spot. Bij onze LED inbouwspots wordt deze driver dan ook standaard bijgeleverd.Wat de cijfers zeggen...


Er wordt verwacht dat de retrofit lampen in populariteit gaan afnemen vanaf het jaar 2020. Deze afname in retrofit lampen zal de verkoop van de geïntegreerde LED alleen maar bevorderen. Er is nu al een enorme groei in de vraag naar LED inbouwspots en dat zal in de komende jaren alleen maar toenemen. En dat is natuurlijk hartstikke mooi, want LED is behalve heel praktisch ook nog eens ontzettend duurzaam.

Search engine powered by ElasticSuite