Wat eten we met kerst?

Voor velen is een kerstdiner een jaarlijks terugkerende traditie. Gezellig met vrienden of familie aan een mooi gedekte tafel genieten van al dat heerlijke eten. Maar ook steeds in december weer de vraag: Wat eten we met kerst?

Traditioneel kerstdiner

Ieder jaar gaat een groot deel van de Nederlanders voor een traditioneel kerstdiner. Vaak staat er dan een rollade of een varkenshaas op het menu, maar een gevulde kalkoen en beenham groeien de laatste jaren in populariteit. Deze vleesgerechten worden nogal eens gecombineerd met stoofperen en als dessert blijft de Italiaanse tiramisu een grote favoriet.

Naast een traditioneel menu zijn er ook veel Nederlanders die kiezen voor een avondje gourmetten.

Iedereen een eigen pannetje om groente, vlees en pannenkoekjes te bakken. Vooral bij gezinnen met kinderen staat gourmetten op één van de twee kerstdagen steevast op het programma.

Zelf maken of bestellen

Je kan er voor kiezen zelf het kerstdiner te maken en uren in de keuken door te brengen.

Steeds vaker kiest men ervoor om het kerstdiner te bestellen en professioneel te laten bereiden. Een buffet kant en klaar laten bezorgen of een volledig voorbereid 3 gangen menu wat je in de eigen keuken slechts nog op dient te warmen; het behoort allemaal tot de mogelijkheden.  

Tafel decoratie

Bij een heerlijk menu hoort natuurlijk ook een mooi gedekte tafel. Een mooi kerst tafelkleed, prachtig servies en schitterende tafel decoratie maken het geheel af. Ga voor fonkelende led-kaarsen, decoratieve kegels of tafel kerstboompjes om de tafel aan te kleden. Laat de gasten maar komen en geniet samen van het kerstdiner.

Search engine powered by ElasticSuite