Hoe kan je kerstverlichting buiten ophangen?

Het kan een spannend klusje zijn; het ophangen van de kerstverlichting buiten.

Maar met de tips in dit artikel gaat het vast lukken die mooie kerstverlichting voor buiten op te hangen.

Geschikt voor buiten

Er zijn verschillende soorten kerstverlichting geschikt om bijvoorbeeld aan de dakgoot of dakrand te hangen. Zo kan je met het ophangen van ijspegelverlichting het huis in een handomdraai omtoveren in een kerstlandschap.

Kies voor verlichting die speciaal geschikt is voor gebruik buiten. Je kan ze herkennen aan IP-klasse IP44; deze verlichting is spatwaterdicht. Vergeet niet dat ook eventuele verlengsnoeren die je gebruikt geschikt zijn voor gebruik buiten.

Dakgoot of dakrand

Gebruik voor het ophangen van verlichting buiten aan de dankrand of dakgoot speciaal daarvoor ontworpen goothaken.

Dit zijn handige haakjes om ijspegelverlichting, lichtslangen of andere kerstlampjes zonder gereedschap te bevestigen aan de dakgoot, dakrand of het balkon.

Onze haken gaan lang mee omdat ze zijn gemaakt van een uitstekende kwaliteit kunststof. Ze zijn sterk en stevig en je kan de lichtstrengen er veilig mee ophangen. Hang de haakjes om de 30 cm aan de dakgoot voor het mooiste eindresultaat.

Veiligheid voorop

Met de verlichting en de haken in de hand kan het ophangen dan echt gaan beginnen.

Veiligheid staat voorop dus zorg ervoor dat je voorbereid aan de slag gaat. Neem de tijd en zorg voor een stevige ladder. Kerstverlichting buiten ophangen is niet een klus om in je eentje te doen. Zorg er dus voor dat er iemand is die de ladder vast kan houden en kan helpen met dingen aangeven.

Met het opvolgen van deze tips zal je zien dat het ophangen van de kerstverlichting buiten een leuke klus is en lang niet zo spannend als vooraf gedacht.

Search engine powered by ElasticSuite