Het kerstverhaal van Rudolph (the red-nosed reindeer)

We hebben allemaal al wel eens gehoord van Rudolph. Maar weet jij hoe het kerstverhaal over dit rendier gaat, en hoe hij zo populair geworden is? Wij vertellen je alle ins en outs.

Rode neus

Het verhaal begint lang geleden met de 8 rendieren die bij de kerstman horen:  Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner en Blitzen. Het 9e rendier genaamd Rudolph was een beetje een buitenbeentje. Met zijn vreemde glanzende en lichtgevende rode neus was hij anders dan alle andere rendieren.

Op een koude winteravond, een dag voor kerstmis zag Rudolph (the red-nosed reindeer) hoe de andere rendieren samen lol hadden in de sneeuw, maar hij mocht niet meedoen vanwege zijn rode neus. Verdrietig vertrok hij naar de stal om daar maar wat alleen te spelen in het stro.

Later op de avond stond de kerstman met de slee volgepakt met cadeautjes klaar om te vertrekken. Hij was nog maar net op pad met de 8 rendieren toen er een flinke mist opstak. De mist was zó dicht dat de kerstman het voorste rendier niet eens meer kon zien en hij besloot terug te keren.

Lichtgevende neus

Bij thuiskomst zag hij de lichtgevende rode neus van Rudolph, die alleen aan het spelen was in de sneeuw en wist dat juist dit rendier de kerst dat jaar zou kunnen redden. Rudolph met zijn rode lichtgevende neus leidde de kerstman met alle cadeautjes naar de juiste plekken over de hele wereld en iedereen kreeg op tijd de cadeautjes bezorgd.

Sindsdien is Rudolph de leider van de rendieren en misschien wel het bekendst van allemaal.

Search engine powered by ElasticSuite