Hoe kan ik de kerstverlichting goed opbergen?

Opgeruimd staat netjes

Zodra de feestdagen voorbij zijn en het nieuwe jaar begonnen is wil je natuurlijk de kerstspullen weer inpakken en opruimen om ze te bewaren voor de volgende feestdagen.

Soms ontbreekt het aan zin. Het opruimen van alle kerstspullen is nu eenmaal niet zo leuk als het uitpakken van alle decoratie.  Maar geloof ons:  het scheelt uiteindelijk een hoop frustratie en tijd wanneer je de versiering weer netjes inpakt en opruimt.

Bekijk onze opbergtas voor kerstbomen

Slimme tips voor het opbergen van kerstverlichting

Wij geven tips om je verlichting zo op te bergen dat je de volgende kerst zonder problemen weer kan beginnen met versieren en verlichten.

Zorg er om te beginnen voor dat kerstverlichting die buiten gehangen heeft volledig schoon en droog is wanneer je ze op gaat opruimen. Zo voorkom je condensvorming in de lampjes en beschadigen ze niet. Rol verlegsnoeren en haspels schoon en netjes op.

Nog een tip: haal de baterijen uit de kerstdecoratie. Batterijen kunnen namelijk gaan lekken en dat kan er dan weer voor zorgen dat de kerstverlichting stuk gaat. Bewaar de batterijen op een koele maar droge plek. (wist u trouwens dat wij voor al onze kerstverlichting bijpassende batterijen verkopen?, maar dat er ook batterij vervangers bestaan zodat je nooit meer batterijen hoeft te wisselen?)

Uit de boom en uit de knoop

Nu kunnen we beginnen met het oprollen van de verlichting om te voorkomen dat het in de knoop raakt. Je kan de kerstverlichting makkelijk oprollen rondom een stuk karton of een stevige kledinghanger. Steek het begin door een inkeping of plak het vast met een stukje tape en rol het snoer om het karton. Niet te strak, anders kunnen er breuken ontstaan in het snoer.

Wanneer je meerdere soorten verlichting hebt gebruikt of op verschillende plaatsen, is het verstandig de pakketjes te labelen. Schrijf op waar de verlichting heeft gehangen zodat je volgend jaar precies kan zien waar deze thuis hoort.

Tot slot alle pakketjes in een doos of opberg box en je kan de kerstverlichting netjes opbergen op de zolder. En wanneer de feestmaand weer voor de deur staat kan je zonder frustratie beginnen aan het versieren van het huis en de tuin met de kerstverlichting.

Search engine powered by ElasticSuite