Tips om in de kerststemming te komen

Vaak zijn de laatste maanden van het jaar behoorlijk druk en kan je gemakkelijk gefrustreerd raken door alles wat er gedaan en geregeld moet worden.

Dat is jammer want er is zoveel om van te genieten tijdens de feestdagen.

gevulde kerstboom Wij geven hier de beste tips om lekker in de kerststemming te komen.

Tip 1 De perfecte boom

Stap in de auto en maak van de zoektocht naar de perfecte kerstboom een familie-uitstapje.

Geen zin om de deur uit te gaan? Dan kan winkelen online in onze webshop naar de ideale kunstkerstboom ook leuk zijn om samen te doen.  Laat je verrassen door alle verschillende soorten; modern of klassiek, groot, klein, met of zonder lichtjes. Bekers warme chocolademelk erbij en maak allemaal een top 3 en kom zo samen tot de perfecte boom.

Tip 2 Een adventskalender

Geef elkaar een adventskalender cadeau. Misschien heb je als klein kind al wel eens een advent kalender gekregen met achter elk deurtje een chocolaatje? Ook als volwassenen is het leuk alle dagen in december tot aan de kerst elkaar te verrassen met cadeautjes. Er zijn kalenders met heerlijke verzorgingsproducten, maar bijvoorbeeld ook met 24 biersoorten; voor elke dag tot aan de kerst 1.

Tip 3 Kerstfilms kijken

Gezellig hapjes en drankjes erbij en de filmmiddag kan beginnen. Kijk je graag een oude klassieker of toch liever een Disney animatiefilm voor het hele gezin? Wat het ook wordt, met een kerstfilm kom je zo in de kerststemming.

Hier alvast een lijstje om wat inspiratie op te doen:

  • Miracle on 34th Street uit 1947
  • Frozen uit 2013
  • The Polar Express uit 2007
  • How the Grinch Stole Christmas uit 1966
  • Mickey’s mooie kerst ut 2008

Bekijk ons assortiment Kerstdeco voor binnen

Tip 4 Kerstmuziek luisteren

Dé manier om supersnel in de kerststemming te komen is natuurlijk met kerstmuziek. De traditionele deuntjes die als ze eenmaal in je hoofd zitten er ook niet zo makkelijk meer uitgaan. Kies een radiozender waar kerstmuziek gedraaid wordt of maak een eigen online afspeellijst aan met je eigen favoriete kerstmuziek.

Om je vast op weg te helpen; hier een top 5 van kerst hits:

  1. ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU; MARIAH CAREY
  2. LAST CHRISTMAS; WHAM!
  3. DRIVING HOME FOR CHRISTMAS; CHRIS REA
  4. DO THEY KNOW IT’S CHRISTMAS; BAND AID
  5. FLAPPIE; YOUP VAN ’T HEK

Tip 5 Geef een kerstfeest

De kersttijd is bij uitstek geschikt om door te brengen met vrienden en familie. Het organiseren van een kerstfeest is dan ook een leuke manier om in de stemming te komen. Nodig vrienden uit en de voorbereidingen kunnen beginnen. Leuke spelletjes bedenken, versieringen en decoraties bestellen en ophangen en lekkere gerechten bedenken en maken. En tijdens het feestje vooral genieten van de tijd die je samen door kan brengen.

Met al deze tips kan het niet anders dat dat je helemaal in de stemming bent gekomen en niet kan wachten tot het kerstmis is!

Search engine powered by ElasticSuite