Hoe veilig is de kerstverlichting?

Met de decembermaand weer voor de deur gaan we met z’n allen weer massaal aan de slag met kerstverlichting. De donkere avonden mogen we weer vullen met gezellige kerstverlichting.

Maar hoe veilig is onze kerstverlichting? En hoe kunnen we er voor zorgen dat we het zo veilig mogelijk gebruiken?

Controleren

Binnen en buiten een verlichte boom, versieringen aan de gevel en figuren in de tuin. Alles wordt van zolder gehaald en in het huis en de tuin geplaatst.

Het is belangrijk dan meteen te controleren of alle snoeren en stekkers er nog goed uit zien en geen beschadigingen hebben. Bij twijfel is het voor de veiligheid verstandig de verlichting niet meer gebruiken maar te vervangen.

Is kerstverlichting gevaarlijk?

Veilige kerstverlichting Kerstverlichting wordt gelukkig steeds veiliger. Met de komst van LED kerstverlichting is de kans op brand in de boom heel veel kleiner geworden.

Was in 2007 nog bijna de helft van de kerstverlichting onveilig, tegenwoordig ligt dat percentage door het gebruik van LED in plaats van gloeilampjes gelukkig veel lager.

Je doet er verstandig aan je kersterverlichting in een gerenomeerde webwinkel te kopen, en zeker niet in Chinese websites, zodat je zeker weet dat de producten conform de geldende normen zijn geproduceerd.

Al onze kerstverlichting en decoratie is voorzien van LED. Dit heeft heel veel voordelen.

Naast een laag energieverbruik wordt LED verlichting ook veel minder warm waardoor het veilige kerstverlichting is. Daarnaast bevatten alle producten in ons kerst assortiment een CE keurmerk wat inhoud dat de verlichting uitvoerig getest en goedgekeurd is.

Zo is onze LED-kerstverlichting veilig, energiezuinig en duurzaam. Maar misschien wel het belangrijkste; het is schitterende kerstverlichting!

Nog een aantal aandachtspunten om te zorgen voor veilige kerstversieringen:

  • verlengsnoer Gebruik een passend verlengsnoer wanneer een verlengsnoer nodig is.
  • Rol kabelhaspels helemaal af en zorg dat niemand kan struikelen over het snoer.
  • Controleer of de verlichting geschikt is voor gebruik binnen of buiten
  • Gebruik bij kerstverlichting buiten snoeren en stopcontacten speciaal voor gebruik buiten.

Ons assortiment bevat vele handige producten om het aansluiten van de verlichting veilig te houden, denk aan verlengsnoeren, timers, verdeeldozen, maar ook goothaken om er voor te zorgen dat je verlichting veilig blijft hangen.

Met al deze tips kan je samen met je dierbaren veilig genieten van de kerstdagen.

Search engine powered by ElasticSuite