Kleuren kerstverlichting uitgelegd

Bij het uitkiezen van kerstverlichting is er nogal wat keus in verschillende kleuren en wittinten. Maar wat betekenen de termen als “super warm wit”, “warm wit” of “koel wit” eigenlijk?

We leggen graag uit hoe het zit met al die kleuren kerstverlichting.

De variaties zitten vooral in de verschillen in lichttemperatuur. Deze meten we in kelvin (K). Hoe lager de kelvinwaarde, hoe warmer het licht.

Super warm wit

Super warm wit wordt ook nogal eens aangeduid als gouden kerstverlichting.

Het lijkt het meest op de kleur van traditionele kerstlampjes en geeft een warme, iets gele uitstaling. Het is een veel gebruikte kleur voor in de kerstboom en kerstdecoratie voor binnen in de woonkamer. Met een kelvinwaarde van 1900 tot 2200 is het de meest warme kleur kerstverlichting.

Warm wit

Warm wit is een heldere verlichting voor in de kerstboom die een prachtig sprankelend effect geeft.

Met een kelvinwaarde tussen de 2400 en 2800 is deze verlichting is qua kleur zowel geschikt voor de kerstboom binnen in huis als buiten in de tuin.

Koel wit

Koel wit, of helderwitte kerstverlichting heeft een wat blauwe gloed die voor een echt winterse uitstraling zorgt. Het lijkt bijna ijs, zo wit als deze verlichting is met een kelvinwaarde tussen de 4500 5500. Je ziet het dan ook nogal eens als ijspegelverlichting waarbij de koele uitstraling perfect past bij een winters landschap.

RGB

Naast alle soorten wit is er ook nog gekleurd licht.

De afkorting RGB staat voor rood, groen, blauw. Het wordt begrijpelijk ook wel eens multicolor kerstverlichting genoemd, want met RGB-verlichting kunnen er namelijk heel veel verschillende kleuren licht gevormd worden, allemaal op basis van deze drie primaire kleuren.

Deze kerstverlichting zorgt voor een vrolijke en kleurrijke kerstboom.

Met deze uitleg van de verschillende kleuren kerstverlichting kies je precies de juiste sfeer die je graag wil in jouw kerstboom.

Search engine powered by ElasticSuite