Kerst en huisdieren

Kerst vieren we vaak samen met onze dierbaren en daar horen onze huisdieren natuurlijk ook bij.

De hond en de kat zijn onderdeel van het gezin, ook tijdens de feestdagen.

Maar kerst en huisdieren kan een lastige combinatie zijn. Wij geven je graag tips voor veilige feestdagen samen met jouw hond of kat.

Kunstkerstboom veilig voor hond en kat

Voor een veilige kerst met huisdieren is een kunstkerstboom een slimme tip. Bij een echte boom zijn de naalden giftig voor de hond en kat en kunnen deze naalden de maag en darmen beschadigen als ze deze binnen krijgen.

Een kunstkerstboom is dus een prima en veilig alternatief. Tegenwoordig doen kunstkerstbomen qua uiterlijk en uitstraling niet onder voor een echte boom.

Plastic ballen

Voor de versieringen in de boom is onze tip; ga voor plastic decoratie.

Plastic ballen en ornamenten gaan minder snel stuk dan de glazen varianten. Zorg dat je de haakjes goed om de takken klemt zodat de decoratie stevig in de boom hangt. Mocht er toch één uit de boom vallen dan is de kans dat ze zich daaraan kunnen verwonden gelukkig klein met plastic ballen.

Geen kerstkransjes in de boom

Kerstkransjes zijn heerlijke lekkernijen voor ons mensen, maar ongezond voor onze huisdieren. Hang ze dus ook liever niet in de boom maar in een schaaltje op tafel buiten bereik van de huisdieren.

Kerstdiner

Veel dingen die wij heerlijk vinden tijdens het kerstdiner zijn giftig voor de hond en kat. De meeste huisdiereigenaren weten gelukkig al dat chocolade en alcohol giftig zijn, maar bijvoorbeeld ook knoflook is gevaarlijk voor huisdieren.

Giftige kerstplanten

Wist je dat kerststerren en hulst giftig kunnen zijn voor huisdieren? Sommige soorten zijn alleen schadelijk wanneer ze in grote hoeveelheden worden gegeten, maar andere planten kunnen net als de naalden van een kerstboom ook al in kleine hoeveelheden schadelijk zijn. Zorg dus dat de hond en kat niet bij deze planten kunnen komen.

 

Met deze tips kan je samen met je huisdier veilig genieten van de feestdagen.

Search engine powered by ElasticSuite