Vroeg in het jaar kerstversiering ophangen

Kan jij ook niet wachten om de kerstversiering van zolder te halen en het huis al vroeg in het jaar helemaal in kerststemming te brengen? Dan hebben we goed nieuws!

Een Britse psychoanalist en een psychotherapeut hebben onderzoek gedaan naar mensen die de kerstverlichting al vroeg tevoorschijn halen. Uit dit onderzoek blijkt dat deze mensen een stuk gelukkiger zijn en minder stress ervaren.

Dus kom maar op met de kerstverlichting en kerstdecoratie voor binnen én buiten; hoe eerder de verlichting hangt, hoe gelukkiger je wordt.

Hoe komt het dat deze mensen gelukkiger in het leven staan?

Dat komt vooral doordat het versieren van het huis met kerstverlichting een gevoel van vroeger naar boven brengt. Het ophangen van de kerstverlichting zorgt voor een gevoel van nostalgie en herinneringen aan een zorgeloze tijd.

Vroeg in de feeststemming komen met je kerstversiering haalt de gelukkige momenten van vroeger naar boven. De onderzoekers stellen dat in een wereld vol stress mensen zich graag associëren met dingen die ze gelukkig maken. En we worden massaal gelukkig van alle lichtjes in de donkere dagen.

Hoe meer hoe beter!

De onderzoekers hebben ook gekeken naar de hoeveelheid kerstverlichting die men in en om het huis plaatst. Zij ontdekten dat mensen die meer versieren dan anderen een stuk aardiger en vriendelijker worden gevonden.

Er is dus geen reden meer om te wachten; en hoe meer hoe beter! Kies uit de beste kerstverlichting en de mooiste decoratie en begin meteen met het versieren van alles in en om het huis en ervaar zelf hoe gelukkig het maakt.

Search engine powered by ElasticSuite